Heropstart Amuzing

Midden maart werden de repetities van Amuzing stilgelegd nadat de overheden verschillende maatregelen troffen om de Corona-pandemie in te dijken. Wat weinigen toen konden voorstellen was dat we meer dan een halfjaar niet zouden repeteren.

Maar goed nieuws: vanaf dinsdag 8 september vliegen we er opnieuw in! Het zal anders zijn, het zal voor ieder van ons een beetje onwennig zijn, maar we kunnen opnieuw samen zingen en elkaar opnieuw zien. 

Repeteren, maar een beetje anders

Repeteren mag dus opnieuw, maar met extra regels. Zo is zingen met mondmasker verplicht, moet er voldoende plaats tussen zangers worden voorzien, moet het gebruikte materiaal nadien ontsmet worden, mag er geen pauze worden gehouden, moet het lokaal voldoende groot zijn, moet er een aanwezigheidslijst worden bijgehouden… Onze repetities zullen er voortaan dus iets anders uitzien.

  • Ons vast lokaal in basisschool Willem Tell is uiteraard te klein. Bovendien mogen scholen tot en met februari hun lokalen niet ter beschikking stellen van externen. Uitwijken naar een nieuw lokaal was dan ook noodzakelijk. Vanaf dinsdag 8 september komen we samen in de parochiekerk van Oevel. 
  • Zingen met mondmasker is net even anders. Daarom worden onze repetities ingekort: voortaan zingen we tussen 20.00 en 21.30 uur. De pauze vervalt. Dorst tijdens de repetitie? We zullen steeds water voorzien zodat je toch iets kan nemen om te drinken. Een flesje water kost 50 cent.
  • De overheid legt op dat de dirigent vooraf een plan moet opmaken waar zangers kunnen zitten. Daarom zullen we in de kerk aanduiden op welke stoelen mag plaatsgenomen worden. 
  • In functie van contacttracing moet er elke repetitie een aanwezigheidslijst worden bijgehouden. Hiervoor zijn we samenwerking aangegaan met Eventbrite. Op korte termijn zal je via dit portaal een e-mail ontvangen op het mailadres dat je eerder aan ons doorgaf. Met dit mailadres kan je vervolgens een profiel aanmaken. Vanaf een bepaald moment kan je via deze weg aangeven of je wel of niet naar onze repetitie zal komen. Met een app op jouw GSM kunnen we dan jouw aanwezigheid bevestigen. Een beetje alsof je wekelijks naar een festival gaat. Voor de eerste weken zullen we dit manueel in orde brengen: zodra het systeem helemaal op punt staat volgt een uitgebreidere uitleg.
  • Aan het einde van de repetitie vragen we om even je stoel te ontsmetten. We zullen steeds het nodige voorzien om dit te doen. 

Blik op de toekomst: samenwerking met Oevel

Behalve beperkingen brengt het nieuwe werkjaar ook een uitbreiding: vanaf september werken we nauwer samen met het Sint-Michielskoor uit Oevel. Zoals je wellicht weet is Karine ook hier dirigent. Zij zal bij de heropstart in september trachten zoveel als mogelijk dezelfde nummers te repeteren bij ons en in Oevel. Op die manier willen we de leden van Amuzing en het Sint-Michielskoor de kans geven om zoveel als mogelijk te zingen. Kan je dus een keer niet op dinsdag? Dan ben je welkom op de repetitie van woensdag. Leden van Oevel kunnen op die manier ook bij ons aansluiten op dinsdag.

Met deze samenwerking kunnen we mogelijks op middellange termijn toewerken naar nieuwe concerten.

De repetities in Oevel gaan door iedere woensdag in de kerk van Oevel en starten om 20.00 uur. Hun eerste repetitie gaat door op woensdag 2 september.