Karine Calomme

De dirigente van Amuzing is Karine Calomme. Als tienjarig meisje volgde ze haar eerste pianolessen bij Mevr. Anne Camps in de muziekacademie van Geel. Als pianiste nam ze deel aan heel wat wedstrijden en eindigde vaak in de hoogste regionen van de rangschikking. Zo behaalde zij in 1999 de halve finale van de Internationale prijs E. Durlet (België) en wist ze in 2005 de vijfde plaats te behalen in het internationale Grieg-concours voor 3 piano’s (Oslo, Noorwegen).

Karine studeerde aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium (Antwerpen) en beëindigde haar studies aan het Muziekconservatorium (Maastricht, NL) waar zij het diploma van Uitvoerend Musicus behaalde, samen met het diploma Meester in de Muziek en het aggregaat diploma. Bij verschillende internationaal befaamde leraars volgde ze vele masterclasses in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland.

Als soliste speelde zij met orkest in België en buitenland. Ze gaf recitals in Plovdiv en Sofia (Bulgarije). In 2006 vertolkte ze het pianoconcerto ‘Wings’ van Piet Swerts, samen met de Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht.

Gedurende zeven jaar was ze jaren vaste begeleider van Vlamo. Momenteel geeft zij les aan de Academie voor Muziek en Woord (Willebroek) en is ze als begeleidster verbonden aan de academies van Willebroek en Herentals.

Behalve Amuzing dirigeert Karine Great ook Great Joy in Willebroek.