Blijf in je kot en maak solidair zijn hot

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block heeft een duidelijke boodschap: blijf in uw kot! De media staan terecht vol van wat mag en niet meer dag. In deze gazet doen we een voorzichtige poging om wat tips te geven wat je wél nog mag. In eerste plaats Amuzing blijven steunen. Want alle verenigingen kunnen extra monnies goed gebruiken. En nu de winkels één voor één de deuren sluiten, zullen we meer en meer online moeten shoppen. En wat dus zeker wel nog kan, is via Trooper gaan. zo maak jij solidair zijn hot.

Solidair eten

Eten moeten we nog altijd allemaal. Heb je niet genoeg ingrediënten in huis of ben je te moe van de combinatie thuiswerken en voor de kinderen zorgen? Dan is takeaway.com jouw redder in nood. Bestel misschien meteen wat eten bij voor de dokter of zorgverlener bij jou in de buurt. Zij zetten zich dag en nacht in voor ons en hebben hoogstwaarschijnlijk geen tijd om te koken of boodschappen te doen. En als je toch bezig bent: vergeet je oude buurvrouw of -man niet. Ook zij zullen erg blij zijn met jouw geste.

Met de hulp van Tante Kaat

Met alle verhalen over bacterieën zijn we ons zo bewust van orde en netheid. Voeg dit samen met de lente die eraan komt en een heuse lenteschoonmaak dringt zich op. Want zeg nu eerlijk? Hoe lang is het al geleden dat je jouw ramen nog eens een grondige wasbeurt gaf? Waar liggen die dweilen en sponzen nu ook alweer?

Oost west, eigen tuin best

In je kot blijven is aangeraden, maar gelukkig hoort de tuin daar ook bij. Gun jezelf in deze tijd zeker ook even rust en hou je spelende kinderen in het oog vanuit een comfortabele lounge. Soms zit de beste voetballer toch ook eerst op de bank, niet? Bovendien zal de buitenlucht je deugd doen en da’s voor iedereen rondom jou aangenaam.

Dag Bomma

Heel wat oudere mensen zitten voor hun eigen veiligheid in quarantaine thuis of in een rusthuis of woonzorgcentrum. Een bezoekje is dus jammer genoeg niet mogelijk, maar bellen kan wel. Wist je trouwens dat er smartphones bestaan die handig te hanteren zijn op oudere leeftijd? Je vindt ze bijvoorbeeld bij Krëfel, Mediamarkt of Bol.com. Met de juiste apps erop (en met een zelfgeschreven gebruiksaanwijzing erbij) kan de bomma, moemoe, pappy, pepe… videobellen en opnieuw genieten van haar of zijn kroost.

Sporten maar

Was je net aan jouw zomerlijf beginnen werken maar is jouw favoriete fitnesszaak ondertussen enkele weken gesloten door de coronacrisis? Kan je ook het stedelijke zwembad niet meer in en gaat ook de crossfit niet door? Ga dan gewoon thuis aan de slag. In gezinsverband is sporten zelfs dubbel zo leuk. Draai samen enkele hoela hoepen in het rond, leg je dumbels eens aan de kant en gebruik je kinderen als gewichten of stel je relatie misschien even op de proef en doe een loopwedstrijdje tegen je partner. Ready, set, GO!