We mogen weer…

Op vrijdag 28 januari 2022 werd de coronabarometer in gebruik genomen. Deze barometer bestaat uit 3 kleurcodes die de druk op de zorg weerspiegelen. Per code gelden er bepaalde maatregelen die een invloed hebben op vrijetijdsactiviteiten, horeca en publieksevenementen. De coronabarometer staat nu op rood, wat betekent dat we onder bepaalde omstandigheden opnieuw mogen repeteren.

Noteer 8 februari in je agenda

Vanaf 8 februari 2022 vliegen wij er opnieuw in. We verzamelen dan opnieuw in de kerk van Olen Centrum om daar liedjes in te studeren en toe te werken naar een nieuw project later dit jaar. De repetitie start om 20.00 uur en eindigen doen we twee uren later. 

Om de repetitie zo vlot als mogelijk te laten verlopen, sommen we hieronder nog even de huidige regels op. 

Georganiseerde binnenactiviteiten mogen voor maximum 80 personen. Het dragen van een mondmasker is verplicht, behalve wanneer men op 1,5 meter van elkaar neerzit of staat. Zingen wordt gezien als een activiteit waarbij het mondmasker niet moet gedragen worden, dus tijdens het repeteren mag je het mondmasker af doen.

Geen Covid Safe Ticket voor repetities nodig

Vanaf 50 personen mag er optioneel een Covid Safe Ticket gevraagd worden als toegangsvoorwaarde. Uiteraard komen op onze repetities geen 50 personen, dus het CST is voor onze repetities niet van toepassing. 

Volgens dezelfde voorgeschreven regels wordt een pauze onderworpen aan de algemene regels voor horeca. Dat betekent dat hiervoor een mondmasker en een CST verplicht zouden zijn. Wij organiseren de volgende weken dan ook geen structurele pauze, maar wij zullen wel water voorzien zodat de dorstigen toch gelaafd kunnen worden tijdens de repetitie.

Wil je na de repetitie nog iets drinken? Denk er dan aan om je CST mee te brengen: een horecamedewerker zal wellicht je ticket wel vragen!

Wij volgen de volgende weken alvast de regels op. Wanneer er door het Overlegcomité of het Departement Cultuur wijzigingen gebeuren, brengen we jullie hier zo snel als mogelijk van op de hoogte.

Wij kijken er alvast naar uit om jullie te zien op dinsdag 8 februari.