#PlayLocal: Studio Brussel organiseert Facebook-concert

#ikluisterbelgisch live: kijk vrijdag naar een online concert van Netsky, Selah Sue, Brihang en meer

Online meezingen en dansen met onder meer Selah Sue, Brihang en Netsky

Studio Brussel organiseert vrijdag aanstaande 24 april om 20.30 uur een allereerste online concertavond op Facebook met artiesten van Belgische bodem. Zo’n vijftien van hen, waaronder Brihang, Netsky, Selah Sue, passeren de revue op twee uur tijd, ze zullen live muziek maken vanuit hun kot.

Ook Glints, Yong Yello en Brihang zijn daarbij, radioanker Michèle Cuvelier zal de miniconcerten aan elkaar praten. Verwacht u ook aan de mopjes van Bart Cannaerts en Sociaal Incapabele Michiel, want ook zij zijn vrijdag van de partij. Het concert kadert in de acties rond #ikluisterbelgisch, een initiatief van het radiostation om de Belgische muziekscene een hart onder de riem te steken tijdens de coronacrisis, want voor veel artiesten betekent die een serieuze financiële aderlating.

Eind maart al lanceerde Studio Brussel de hashtag #ikluisterbelgisch om de vaderlandse muziekscene een hart te steunen tijdens de coronacrisis. Zo lanceerde men onder andere een programma met nieuwe Belgische muziek en werd een nieuwe digitale stream gestart waar luisteraars non-stop naar muziek van eigen bodem kunnen luisteren. Ook op de Facebook-pagina van Studio Brussel speelden artiesten als Het Zesde Metaal, Selah Sue en Equal Idiots reeds een korte live sessie, maar met dit concert gaat men nu een stap verder.

De affiche

Onder het mom ‘Als de luisteraars niet naar een concert kunnen, brengt Studio Brussel het concert naar de luisteraar’. Er passeren meer dan 15 artiesten op 2 uur tijd. Op de affiche staan onder meer Selah Sue, Netsky, Blackwave, Glints, Yong Yello, Compact Disk Dummies, Johannes Verschaeve (The Van Jets) en Brihang.

Meekijken en -luisteren kan op vrijdag 24 april vanaf 20.30 uur op de Facebook-pagina van Studio Brussel.